Optimér sikkerheden: Brug to-faktor godkendelse

 In Aktuelt

To-faktor godkendelse er en sikkerhedsforanstaltning som forbedrer din sikkerhed markant. Teknologien kaldes også to-faktor autentifikation eller 2-trins autentifikation.

Teknologien er ikke ny, men der er stadig mange, der ikke benytter sig af den. Du kender den måske allerede fra andre online tjenester, eller i en (meget simpel) pap-forstand, fra brugen af NEM-ID.

Vi anbefaler stærkt, at hele din virksomhed bruger to-faktor godkendelse. Det er god dataskik og er en af de ting, der hjælper dig med at komme i mål med den tekniske del af GDPR.

 

Hvordan fungerer to-faktor godkendelse?

I dag bruger vi typisk kun ét godkendelses-trin, typisk en adgangskode, til at logge ind. Det betyder, at hvis en uautoriseret person får fat i din adgangskode, har de fri adgang til din konto.

Med to-faktor godkendelse, tilføjer du endnu et trin i log-in processen. Det kræver blot en godkendelses-app på din smartphone.

to-faktor-godkendelse

To-faktor godkendelse

Når du har indtastet dit brugernavn og adgangskode, skal du blot godkende på din telefon, at det er dig der foretager et log-ind.

Det betyder, at hvis en anden person får fat i din adgangskode, vil personen stadig ikke kunne få adgang til dine konti, uden en godkendelse fra din telefon.

Vi anbefaler, at du benytter to-faktor godkendelse for alle medarbejdere i virksomheden.

 

To-faktor godkendelse i Office 365

I Office 365 findes der mange muligheder for at forbedre sikkerheden. Èn af dem er naturligvis to-faktor.

Vi har hjulpet mange virksomheder med at implementere it-sikkerhedstiltag. Hos Infowise kender vi faldgruberne når det kommer til at benytte to-faktor godkendelse.

Selvom det er smart og nemt, er det vigtigt at tænke sig om, inden man slår funktionen til. Gør man ikke det, kan man risikere at medarbejderene ikke kan få adgang til systemerne, eller at en integration med en tredjepart stopper med at fungere.

Lad os tage en snak om to-faktor allerede i dag:

Kontakt os

  • Gert Christiansen
    Gert Christiansen Løsningsarkitekt, Partner

Bliv ringet op

Seneste indlæg