+45 40 80 70 40

support@infowise.dkHybrid serverløsning: hvad er det?

Hybrid serverløsning: hvad er det?

Cloud-hosting trender mere og mere, men er det altid hensigtsmæssigt? Cloud-hosting kan mange ting, men i mange tilfælde er en hybrid serverløsning faktisk at foretrække.

Hybrid serverløsning

Ved en hybrid serverløsning, opbevarer kunden selv data og har dele af eller hele infrastrukturen selv (on-premise infrastruktur). En hybrid serverløsning tager det bedste fra begge verdener. Det vil sige, at virksomheden både opbevarer data eksternt og internt (i form af cloud-hosting og on-premise*). Vi vil dog anbefale, at man også laver backup på sin on-premise server i skyen, da det giver bedre dataredundans.

Hybride serverløsninger benyttes særligt af organisationer og virksomheder med tunge arbejdsfiler. I praksis betyder det ofte, at administrative dokumenter placeres i cloud, og tunge arbejdsfiler på en on-premise server.

Læs blandt andet om Henry Jensen A/S ‘s hybride løsning

Det er vores erfaring, at mange virksomheder (f.eks. i byggebranchen) vælger en hybrid løsning, fordi de endnu ikke føler, at cloud kan tilbyde den fornødne datasikkerhed i forhold til tunge filer.

Der kan også være sikkerheds- og lovmæssige årsager til, at man benytter en hybrid serverløsning. Der kan for eksempel være visse data eller applikationer, hvor intern opbevaring (on-premise) er påkrævet.

Digital omstilling

Det kan også være en fordel at starte med en hybrid serverløsning,  hvis virksomheden ikke er klar til en fuldbyrdet cloud-hosting. Det kan gøre overgangsfasen nemmere for medarbejderne, fordi man gradvist ændrer arbejdsprocesserne. Med tiden kan man rykke mere og mere ud i skyen. Det giver også en bedre forståelse for de mange muligheder, der er med cloud-hosting.

En hybrid serverløsning giver også muligheden for at prøve tingene af i praksis, f.eks. i forbindelse med en Office 365 licens og programmer som SharePoint og Teams. Lever det op til vores behov? Fungerer det i praksis?

 

*Forskellen på cloud hosting og on-premise løsning, kort fortalt:

  • On-premise er som navnet indikerer en løsning, der installeres lokalt. Severen placeres på virksomhedens grund og kører på computeren hos de personer, der benytter de tilkøbte hardware og software licenser (f.eks. tegneprogrammer med tunge filer).
  • Cloud hosting derimod består af net-baserede løsninger. I cloud-løsninger placeres softwaren online og man betaler kun for sit reelle forbrug. Det betyder også, at man kan tilgå sin data fra alle typer enheder på tværs af grænser, så længe man har internetforbindelse.

Fik du også læst:


4 råd til god dataskik

4 råd til god dataskik

Persondataloven har gjort det til en naturlighed, at virksomheder har styr på data og adgangen til dem – og det...

læs mere