+45 40 80 70 40

support@infowise.dkEnhedskryptering med BitLocker

Enhedskryptering med BitLocker

Moderne arbejdspladser giver fleksibilitet og produktivitet på farten. Men med øget mobilitet kommer også risici. På verdensplan stjæles der en bærbar enhed hvert 53. sekund. Her er enhedskryptering en reel måde at forebygge tab af data.

Hvad er enhedskryptering?

Kryptering er en måde at gøre data ulæselig for uvedkommende. Hvis en enhed bliver væk eller stjæles, så er indholdet låst, og man kan ikke tyde det medmindre man har nøglen. På den måde beskytter man følsomme data, som lagres på harddisken (computer) eller mobilopbevaring. Med enhedskryptering kan man kun dekryptere indholdet med en adgangskode.

Hvorfor bruge enhedskryptering?

Uden kryptering kan alle der kommer i forbindelse med din enhed, få adgang til dine data. Med kryptering bliver det sværere at få adgang til indholdet (dog ikke umuligt, hvis der f.eks. er andre sikkerhedshuller på enheden, f.eks. dårlige adgangskoder). Hvis en hacker f.eks. forsøger at få adgang til følsomme data ved at flytte harddisken fra den stjålne enhed over i en anden, så kan dette ikke læses, med mindre at man har en adgangskode. Vi anbefaler BitLocker, et værktøj fra Microsoft, som findes i de fleste versioner af Windows 10 (dog ikke Windows 10 Home).

Case: Regnskab og Administration

Regnskab og Administration behandler til daglig mange følsømme data. Derfor skal sikkerheden være i højsædet. Med BitLocker (kryptering af harddiske), mailkryptering og to-faktor godkendelse, betyder det, at bliver en computer stjålet eller forsvinder den, så er ingen skade sket. Med Office 365 og Azure Active Directory er alt desuden gemt, og man kan nøjes med at logge ind på en ny pc, og fortsætte hvor man slap.
”Vores forretning bygger på troværdighed og tillid. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at sikre vores forretning – og vores kunders data. Hvis vi undlader det, er der stor risiko for, at det går galt på et tidspunkt. Det ville for os være det samme som at være ligeglade – og vi er alt andet end ligeglade.”
– Henrik Berg Svendsen medejer hos Regnskab & Administration ApS
  Enhedskryptering bør (ifølge os) altid være slået til, på alle enheder, uanset datatype. Hvis man udelukkende krypterer forretningskritisk data, signalerer man samtidig deres værdi.

Fik du også læst:


4 råd til god dataskik

4 råd til god dataskik

Persondataloven har gjort det til en naturlighed, at virksomheder har styr på data og adgangen til dem – og det...

læs mere