+45 40 80 70 40

support@infowise.dkDatabeskyttelsesdag 2018

Databeskyttelsesdag 2018

I slutningen af januar deltog Infowise i Databeskyttelsesdagen 2018. Denne databeskyttelsesdag blev afholdt af IT-branchen og Dansk Erhverv – med over 200 deltagere fra hele landet.

IT-sikkerhed har altid været vigtig. Men det er bestemt kommet højt på agendaen, eftersom den nye persondataforordning træder i kraft d. 25. maj 2018.

Vi bliver ofte spurgt af vores kunder om den nye persondataforordning kommer til at gøre en forskel for dem. Og svaret er ja.

 

”Men hvad gør vi så?”

Der er desværre ikke et enkelt svar. Det stod klart til Databeskyttelsesdag 2018, at der stadig er mange spørgsmål uden svar. Alle virksomheder bør dog forholde sig til persondataforordningen.

Det er dog ikke noget man bare gør, det kræver ofte samarbejde mellem flere parter: interne medarbejdere, revisorer, systemleverandører og i visse tilfælde kræves der juridisk bistand. Det er vores ambition, med udgangspunkt i vores tekniske viden, at hjælpe vores kunder til at få styr på deres persondatabehandling, samtidig med at vi styrker deres datasikkerhed.

Området er todelt: teknisk og juridisk.

Det er vigtigt at IT-sikkerheden er i orden, og at man forebygger eventuelle angreb på virksomhedens data og infrastruktur. Begge områder er vigtige. For hvis man kun fokuserer på det tekniske, så lever man stadigvæk ikke op til de nye regler. Og derved risikerer man alvorlige konsekvenser i tilfælde af brud på sikkerheden

På den anden side, hvis man kun fokuserer på at sikre sig juridisk, risikerer man at miste data. Hvilket på mange måder er værre (spørg bare Mærsk).

Her hos Infowise medvirker vi gerne til at finde den gode balance mellem det tekniske og juridiske.

Fik du også læst:


4 råd til god dataskik

4 råd til god dataskik

Persondataloven har gjort det til en naturlighed, at virksomheder har styr på data og adgangen til dem – og det...

læs mere