+45 40 80 70 40

support@infowise.dkÆndringer fra Microsoft

jan 31, 2022 | Nyheder

microsoft produkter i skyen

Tid til gennemgang af jeres licenser?

Fra d. 1. marts 2022 hæver Microsoft priserne på en række af deres 365-licenser verden over. For eksempel stiger prisen på Microsoft 365 Business Premium med 10 % pr. bruger, og det samme gælder flere andre Office-pakker under Microsoft 365.

Vi vil derfor anbefale at dig at få gennemgået dine licenser – og vi hjælper dig gerne!

Hvad skal der ske?Vi vil her forklare, hvad der kommer til at ske og hvilken betydning, det kan få for dig.

Betaling bliver ændret

Microsoft ændrer betingelserne for licensaftalerne på flere centrale områder:

Licensaftale med binding på 1 år.I denne aftaleperiode kan du til enhver tid opgradere til større licensform, eksempelvis fra Microsoft 365 Business Premium til Microsoft 365 E3. Du kan ligeledes til enhver tid justere antallet af licenser op samt tilføje nye licensprodukter.Alle ændringer og tilføjelser får samme slutdato som på den oprindeligt indgåede aftale.

Disse nye vilkår sætter nogle begrænsninger såsom, at du ikke kan:

  • Nedgradere i licensform.Eks. fra Microsoft 365 Business Premium til Microsoft 365 Business Standard

 

  • Nedskalere i antallet af licenser.Det er ikke længere muligt at justere ned i antallet af licenser på månedsbasis.

72 timers annullerings-/fortrydelsesmulighedFra januar 2022 vil afbestillingsregler være præcis 72 timer fra det tidspunkt licens provisioneringen er sket på din licens aftale.Første 24 timers annullering vil resultere i 100 % kredit, og for hver yderligere 24 timer vil det resultere i en kredit med 1 dags fradrag.Efter fortrydelsesperioden er lukket, er du forpligtet til at betale indtil udløbet af forpligtelsesperioden, og aftalen kan ikke ændres eller opsiges.

FleksibilitetHvis du har behov for den fulde fleksibilitet til at justere både op og ned i antal licenser, kan du købe Premium licenser på månedsbasis mod et gebyr på 20%.

Faktureringsvilkår på 1-årige aftalerBetaling sker up-front for hele aftaleperioden, eller du kan vælge betaling på månedsbasis. Med betaling på månedsbasis er du stadig bundet og hæfter for aftalen i hele perioden.

  • Kombinere årlig og månedlige aftalerDu kan kombinere en 1-årig aftale med Premium månedlige licenser, således at du opnår fleksibilitet på et ønsket antal licenser.

 

Du skal derfor tage stilling til, om du ønsker dine licenser med laveste pris men til gengæld mindst fleksibilitet – eller om du ønsker en stor fleksibilitet mod at betale mere for licensen.

Priserne stiger 1. marts 2022

Prisreguleringen, som er den første store fra Microsoft i ti år, træder i kraft 1. marts 2022. Microsofts begrunder selv prisstigningerne med, at de nye priser afspejler den øgede værdi, der er leveret til kunderne igennem de seneste ti år. Prisstigningen gælder globalt med lokale markedstilpasninger. Det betyder, at prissætningen i danske kroner først bliver offentliggjort ultimo februar.

Forventet priser beregnet ud fra de offentliggjorte USD kurser:

Microsoft har i forbindelse med ændringerne lanceret to kampagner:5% rabat på licenser med 1-årig binding uanset faktureringscyklus (både gældende for aftaler med up-front og månedsbetalinger).Prisbeskyttelse 12 måneder.Kampagneperiode: Jan. 2022 – 30. marts 2022Vores anbefaling: Flyt til 1-årig aftale inden udgangen af februar og få dels 5% rabat samt undgå prisstigningen 1. marts 2022 med 1 års prisbeskyttelse.1. marts – 30. marts får du stadig 5% rabat, men beregnet ud fra de nye priser jf. de varslede prisstigninger.

Alt dette kan være kompliceret at forstå, og derfor vil vi gerne hjælpe!Send derfor en mail på support@infowise.dk eller tag fat i din kontakt hos Infowise – så vi sammen kan få gennemgået jeres licenser og tjekket, at du både har den rigtige licenstype og det rigtige antal licenser samt sikkerhedsniveau.

Vi glæder os til at hjælpe dig.

De bedste hilsenerInfowisetlf.: +45 4080 7040mail: support@infowise.dk