Sikkerhed

Er du forberedt på den nye persondataforordning?

De nye regler om behandling af persondata træder i kræft d. 25. maj 2018

…og vores løsningsarkitekt Gert afholder i den anledning flere kurser henover foråret.

Her vil han give en overskuelig præsentation af den nye lovgivning, og hvad den betyder for netop din virksomhed. Gerts undervisning er tilrettelagt således at det er let at forstå og ikke alt for teknisk.

Kurset afholdes på Tietgen Kompetencecenter og du kan læse mere lige her.

Workshop hos Infowise – Cloud og Office 365

Kom til workshop hos Infowise

Infowise tilbyder gratis workshop med brunch i vores smukke lokaler på Hollufgaard.

Brug nogle få timer i godt selskab med andre virksomheder og få serveret kvalificeret input omkring Microsoft Cloud. Vi giver dig et overblik over funktioner og muligheder, og vi vil demonstrere, hvordan de bruges i praksis. Der er begrænsede pladser, så meld hurtigt tilbage på nedenstående mail. Det er først til mølle princippet. Workshop henvender sig primært til beslutningstagere og it-ansvarlige i virksomheden.

Cloud workshop afholdes torsdag den 14. december fra 8.30 til 11.30.

Vi glæder os til at se dig. Du vil helt sikkert få et godt overblik, ny viden og inspiration… og ikke mindst en god brunch i godt selskab og hyggelige omgivelser.

Hvis du ønsker at tilmelde dig, bedes du sende en mail til Bjarne på bsb@infowise.dk – herefter sender vi en bekræftelse, og yderligere information.

Nyhedsmail – Cloud og Office 365

Temaet for denne nyhedsmail er Cloud og Office 365.

Der er mulighed for at deltage i workshop hos Infowise den 14/12 fra 8.30 til 11.30

Cloud ifølge Infowise

I denne nyhedsmail har vi valgt temaet Cloud.

Vi vil helt overordnet forsøge at formidle de erfaringer, vi har gjort os i løbet af de sidste 3-5 år.

Det er ikke muligt at komme rundt om alle aspekter i en mail. Vi tilbyder derfor en gratis workshop, så du kan få et godt overblik og nyttige informationer om mulighederne.

Læs hele nyhedsmail her

 

Kom hackeren i forkøbet!

Foto: Colourbox

Vi bliver hver eneste dag gjort opmærksomme på, at vi skal have styr på it-sikkerheden. Derfor har vi samlet lidt gode råd, som kan hjælpe med at højne it-sikkerheden.

Hvad kan man gøre?

Der er faktisk kun ganske få ting, du skal gøre for at højne din personlige sikkerhed væsentligt. I det følgende vil vi komme med et bud på, hvordan man undgår at komme galt afsted i internet-junglen.

 1.  Undlad at blande privat-mail og firma-mail. Ud over de alvorlige sikkerhedsmæssige problemer, er der en bunke andre grunde til, at dette er en meget dårlig ide.
 2. Brug aldrig samme password til login på webshops eller lignende, som du bruger til dit mailprogram. Da der desværre er stor risiko for, at de bliver opsnappet, skal disse være forskellige. Mange tror, at man er sikret med et langt og kompliceret password, men det er ikke tilfældet! Hvis dit password falder i de forkerte hænder, er kompleksitet fuldstændig ligegyldig.
 3. Brug 2-faktor login. På it-sprog kaldes det blandt andet for “Multi Factor Autentifikation” (MFA) eller i daglig tale 2-faktor login. Brug det, som minimum, på din private mail. Det er efterhånden meget nemt at konfigurere. Hermed er du sikret, også selvom dit password falder i de forkerte hænder. Denne metode bliver mere og mere almindelig både i virksomheder og på nettet.
 4. Brug en “passwordhusker”, det kan stærkt anbefales. Det er et program, som hjælper dig med at opbevare dine mange password og andre personlige informationer, og som hjælper dig med at logge ind på alle dine sider.
  Når du bruger en “passwordhusker”, gemmes dine login-informationer ikke på dine enheder. Du behøver altså ikke at huske alle dine password, du skal blot huske et ”hoved” password. Dette password kan jo også falde i de forkerte hænder, så derfor er det meget vigtigt, at du aktiverer 2-faktor login på din “passwordhusker”. En passwordhusker er god i tilfælde af, at du mister en enhed, at den går i stykker, eller du får en ny. Vi kan anbefale et produkt der hedder LastPass både til personlig brug og i virksomhedsregi.

Grundlæggende forebyggende foranstaltninger

Der er yderligere en række grundlæggende ting, som skal være i orden:

 • Dine enheder skal altid være opdateret, og du skal bruge et godt antivirusprogram.
 • Tænk dig godt om, når du klikker på en vedhæftet fil og læs evt. advarsler!
 • Send aldrig private informationer som for eksempel brugernavn og password via mail. Hvis de skal sendes, så send brugernavn via mail og password via SMS, send det ikke samlet.
 • Pas på hvis du modtager mail med links, hvor du bliver bedt om at logge ind eller indtaste personlige informationer. Disse mails er tit godt forklædt som værende fra Danske Bank, Post Danmark, Skat eller en anden meget kendt og pålidelig institution. Selv om hackere er blevet dygtige til at efterligne de originale mails, er der som regel altid fejl, eller noget der virker mærkeligt. For eksempel kommer de “rigtige” mails som regel i forbindelse med, at du selv har gjort noget aktivt f.eks. oprettet dig på en webshop eller lignende.
 • Vær omhyggelig med procedurerne for håndtering af betalinger og pengeoverførsler. Hackere kan nemt efterligne direktørens mail (CEO-Fraud).
 • Husk at opdatere genskabelses (recover) mulighederne på din mailkonto, hvis uheldet skulle være ude, er der større chance for at få din konto igen. Hold f.eks. den alternative mailadresse opdateret.
 • Du kan overveje at oprettet en ekstra mailadresse, som kun bruges til login på forskellige hjemmesider. Ikke mange ved det, men i Gmail får man faktisk mulighed for at lave en ekstra mailadresse på den samme konto (xx@googlemail.com)!

Men det vigtigste råd af dem alle: Sørg for at have en god og pålidelig backup både i privat og virksomhed-regi. 

Mange tror fejlagtigt, at man er sikret ved at benytte Google Drev, Dropbox eller et andet dokument-system, som godt nok kopierer dokumenter fra din PC til ”skyen”. Men f.eks. Ransomware krypterer alle dokumenter på din PC, og herefter bliver disse kopieret til ”skyen”, og så er du jo lige vidt.

Selvom sikkerhed er kedelig og uproduktiv, ja så bliver det bare mere og mere vigtig, at vi forholder os kritisk til området både på det personlige plan og i forhold til vores arbejde og vores virksomhed.

Artiklen er skrevet af Gert Christiansen som er partner hos Infowise ApS, og har arbejdet med alle aspekter indenfor it-infrastruktur i en række forskellige virksomheder og sammenhænge.

Infowise hjælper virksomheder med den daglig it-drift, og rådgiver omkring optimale løsninger både hvad angår funktionalitet og økonomi. Vil du vide mere om it generelt eller om it-sikkerhed i særdeleshed, så er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt Gert Christiansen på 40807035 eller på gc@infowise.dk, hvis du ønsker et møde eller mere information.

Hackere holder ikke sommerferie – vi er klar til at hjælpe dig!

Bliver du ramt af it-nedbrud i sommerferien så ring til Infowise.

Vi klarer alle opgaver indenfor it-infrastruktur, så opstår der problemer, er du meget velkommen til at kontakte os på vores support-nummer 40 80 70 40 eller via mail på support@infowise.dk – uanset om du er kunde eller ej.
Vores it-support er åben hele sommeren – se mere på www.infowise.dk

Vi ønsker alle en dejlig sommer.

Beskyt din virksomhed med effektiv antivirus system

Alle virksomheder kan blive ramt af virusangreb!

Forebyggelse er stadig og vil altid være bedre end ”helbredelse”, også når det gælder indenfor it-sikkerhed. Et af de første skridt en virksomhed bør gøre, er at anskaffe sig et godt og gennemtestet antivirusprogram.

Der findes mange antivirus-programmer på markedet, og det kan være svært at finde det rigtige. Infowise anbefaler, og bruger selv, Trend Micro Worry-Free, da dette antivirusprogram har mange fordele.

Enkel styring og hosting

Trend Micro Worry-Free Services er en cloud-løsning, der betyder, at du ikke behøver en lokal server for at hoste softwaren, og alle softwareopdateringer og programrettelser udføres automatisk af Trend Micro.
Med den centraliserede administrations-konsol kan du:

 • Administrere beskyttede enheder
 • Indstille politikker
 • Aktivere URL-filtrering

Beskyttelse mod ransomware

Worry-Free har avanceret beskyttelse mod malware og ransomware. Arbejdsstationer er beskyttet mod vira, malware, trojanske heste, orme, spyware, ransomware og nye varianter, efterhånden som de dukker op, på eller uden for firmanetværket.
– Reducerer byrden ved administration af mønsterfiler og reducerer indvirkningen på ydeevnen.
– Detekterer og blokerer krypteringsaktiviteter i forbindelse med ransomware.
– Identificerer og blokerer botnet og målrettede angreb med C&C-kommunikation
– Sikrer brugere og endpointsystemer mod at få adgang til skadeligt webindhold uden at benytte opdateringer for at sikre zero-day-beskyttelse

Infowise har indgående kendskab til Worry-Free produktet, hvilket er af stor betydning hvis virksomheden skal sikres optimalt.

Kontakt Gert Christiansen på 40807035 eller på gc@infowise.dk, hvis du ønsker mere information

Fyraftenmøde om it-sikkerhed var en success

udvassensbillede

Infowise er it-sikkerheds eksperter, som hjælper alle typer og størrelser af virksomheder med at få styr på it-sikkerheden.

Der var godt fyldt op, da Infowise onsdag den 30. november i samarbejde med Udvikling Assens afholdte it-sikkerhedsforedrag for ca. 40 forskellige virksomheder hos Plum A/S i Assens.

50 personer var mødt op og klar til at høre om it-sikkerhed, og ifølge en af mødedeltagerne Marianne Juul Vestmark, ejer af VESTMARK (www.vestmark.dk), var mødet meget vellykket.

”Inden jeg tog af sted, var jeg virkelig nysgerrig på deres budskab, for jeg vil da gerne vide, hvad vi gør med hackerne og it-sikkerheden. Det er et emne, som hurtigt kan blive komplekst. Det blev det ikke her, da det blev formidlet på en vildt spændende måde. Gert Christiansen, Infowise brugte egne erfaringer, hvor et af budskaberne var at selv den klogeste kan blive snydt. Jeg blev fanget af det,” fortæller Marianne Juul Vestmark.

Deltagerne blev blandt andet klogere på, hvilke problemer som kan opstå, hvis der i en virksomhed er mangel på it-sikkerheden. Derudover blev deltagerne også klogerer på, hvordan man undgår hackerangreb ved eksempelvis at overveje brugen af to-faktor login.

”Det er vigtigt at kende til it-sikkerhed, da alle virksomheder er interessante for hackere, og det er uanset størrelsen på virksomheden. Hackerne går efter at få penge ud af virksomhederne. Så hvis ikke man kender til it-sikkerhed eller tager sine forbehold i forhold til, hvordan man bruger sin firmamail, firmaets computer og passwords, løber man en stor risiko,” fortæller Gert Christensen, løsningsakitekt hos Infowise.

Og i virksomheden VESTMARK og hos medejer Marianne Vestmark er den information meget brugbar.

”Det er kommet meget højere på min prioriteringsliste nu (it-sikkerhed, red.). Det er jo vores eget ansvar, at det hele spiller, men det gider man jo normalt ikke at tænke over, selvom det er meget vigtigt. Jeg troede egentlig, jeg havde styr på det, men det skal jeg have tjekket op på. Jeg ved da i hvert fald nu, at jeg skal have lavet nye passwords til både min firmamail og private mail, så det ikke er den samme kode. Og så ved jeg nu, hvor vigtigt det er, at have backup ud af huset,” siger Marianne Juul Vestmark.

Selvom mødet varede to en halv time, var det bestemt ikke kedeligt. ”Tiden fløj bare af sted, fordi der var så mange gode ting i det,” fortæller Marianne Vestmark.

Mødet blev afholdt af Infowise i samarbejde med Udvikling Assens og Selmer Vin, og efter oplægget var der smagning af portvin.