+45 40 80 70 40

support@infowise.dk



Hemmeligheden bag god netværkssikkerhed

Hemmeligheden bag god netværkssikkerhed

IT og netværksinfrastrukturen er i dag en stor del af alle danske virksomheder. Vi bliver hele tiden mere og mere afhængige af vores IT-infrastruktur – og omkostningen ved nedetid kan være stor.

En af de største trusler mod dine IT-systemer er cyberangreb. Derfor er det vigtigt, at du altid opretholder en god netværkssikkerhed.

Gennemgå netværksinfrastrukturen jævnligt

Det er vigtigt at gennemgå alle enheder og udstyr, der tilgår netværket, samt software og operativsystemer for at få et overblik. Det giver indsigt i, hvordan de forskellige systemer og programmer spiller sammen, og hvordan de bruges internt.

Uden et overblik, kan der ikke udarbejdes en realistisk netværkssikkerhed i infrastrukturen. Alle ukendte enheder og udstyr udgør en potentiel sikkerhedstrussel, fordi de er ubeskyttede.

For at undgå sikkerhedshuller, er det derfor vigtigt hele tiden at være up-to-date med jeres netværksinfrastruktur. Der kommer løbende nyt udstyr, nye software, enheder mv. til, og de skal tænkes ind i sikkerhedsstrategien.

Hvorvidt det skal gøres årligt eller per kvartal kommer an på hvor ofte I implementerer nyt udstyr.

Implementér flere sikkerhedslag end firewallen

En firewall kan stoppe nogle typer angreb, men dette er langt fra den eneste måde, virksomheden kan blive kompromitteret på. Det er de mindre umiddelbare angreb, der er farlige.

Ifølge Center for Cybersikkerhed udgør avancerede cyberangreb en stor trussel for danske virksomheder. IT-kriminelle søger særligt at ramme dine kolleger i et svagt øjeblik.

Blandt de mest almindelige angreb er: falske e-mails med malware og falske links. Derudover kan enheder, som bruges på tværs af arbejde og privatliv, inficere netværket med malware –uden medarbejderens viden.

Vi anbefaler, at alle enheder med adgang til virksomhedens data krypteres, så de er beskyttet i tilfælde af, at enheden er blevet kompromitteret eller beskadiget. Man kan for eksempel bruge BitLocker.

Læs mere om enhedskryptering

Lav sikkerhedspolitikker for internt netværksbrug

Jeres netværkssikkerhed er ikke stærkere end det svageste led – og menneskelige fejl er skyld i langt størstedelen af alle databrud. Derfor anbefaler vi, at der laves sikkerhedspolitikker, så antallet af fejl reduceres til et minimum.

Kort fortalt skal sikkerhedspolitikkerne hjælpe medarbejderne med praktiske retningslinjer, samt skabe en generel bevidsthed om IT-sikkerhed i virksomheden.

Derudover kan man begrænse den enkelte medarbejders adgang til det minimum, som kræves for at udføre vedkommendes arbejde. Dermed reduceres mængden af potentielle databrud.

Få vores skabelon til et sikkerhedsreglement med minimumskrav

Gennemgå software regelmæssigt

Find eventuelle huller i netværketssikkerhed og luk dem.

Det er vigtigt at opdage sikkerhedshuller i blandt andet software, før det er for sent. Hvis det er en kendt fejl, vil der findes en løsning (et “patch”). Uanset hvad, skal det rapporteres.

Da der hele tiden udvikles nye trusler, er det en god idé at gennemgå sin software regelmæssigt. På den måde er man på forkant mod de nyeste trusler.

 

Brug for hjælp til at lave en sikkerhedsanalyse?

Fik du også læst:


4 råd til god dataskik

4 råd til god dataskik

Persondataloven har gjort det til en naturlighed, at virksomheder har styr på data og adgangen til dem – og det...

læs mere