Infowise ansætter egen udlært datatekniker

Gert Christiansen
Aktuelt Infowise

Chris_udlært_job_infowise_til_Web

Det gik stærkt, da Chris Finn Toftegaard Christiansen blev udlært som Datatekniker* den 31. januar 2016. Allerede dagen efter stod han med en kontrakt og en fastansættelse som programmør/udvikler hos Infowise.

Bygger med hovedet

Chris har altid godt kunne lide at bygge ting. ”Men jeg har aldrig rigtig været god til at bygge med mine hænder”, fortæller Chris. Derfor valgte han at blive programmør og udvikler, for som han selv siger: ”Så kan jeg bygge med hovedet i stedet”.

En mentor med gensidigt forhold

Chris har gennem hele sin uddannelse haft Stig Wulff Christensen som sin mentor. Og det har ifølge Chris været et rigtig godt samarbejde.

Chris har løbende fået både spændende og udfordrende opgaver i arbejdet som elev. Han fik alle former for programmerings-opgaver og havde en del fokus på antenneforeninger og styresystemet Linux.

”I starten var det svært, men efterhånden som jeg kom ind i det, blev det nemmere. Men der kommer da noget, hvor man sidder og river håret af sig selv,” griner Chris Finn Toftegaard Christiansen.

Men opgaverne bliver altid løst. Også de helt store opgaver. Chris har blandt andet været programmør på udviklingen af et tids-registreringssystem til entreprenørfirmaet Kamco. ”Det var en stor og kompliceret opgave, som har krævet meget arbejde, men det lykkedes til sidst”, fortæller Chris Finn Toftegaard Christiansen.

Det gode arbejdsmiljø

Det gode arbejdsmiljø på Hollufgård med et godt kollegialt sammenhold har også været med til at holde humøret højt. ”Det har været fantastisk. Infowise holder til i nogle gode omgivelser, og så er der næsten kage hver dag”, storsmiler han.

Hvilke råd vil du give til andre elever?
”Man skal have gåpåmod, og så skal man være villig til også at lære derhjemme. Det er ikke bare læring fra 8-16, men hele tiden. Og så skal man huske, at man lærer mest af selv at sidde med tingene.”

Hvad er dine fremtidstanker om arbejdet hos Infowise?
”Mine planer er at få nogle certificeringer og dygtiggøre mig inden for mit fag”.

Og det har Chris Finn Toftegaard Christiansen nu mulighed for med fastansættelsen som programmør og udvikler hos Infowise.

*Uddannelsen som Chris har gennemført benævnes helt præcis “Datatekniker med speciale i programmering”. Uddannelsen tager 5 år, og den indeholder en blanding af praktik i virksomheden og et antal skoleforløb.