Fyraftenmøde om it-sikkerhed var en success

Gert Christiansen
Sikkerhed Erhverv Aktuelt
udvassensbillede

Infowise er it-sikkerheds eksperter, som hjælper alle typer og størrelser af virksomheder med at få styr på it-sikkerheden.

Der var godt fyldt op, da Infowise onsdag den 30. november i samarbejde med Udvikling Assens afholdte it-sikkerhedsforedrag for ca. 40 forskellige virksomheder hos Plum A/S i Assens.

50 personer var mødt op og klar til at høre om it-sikkerhed, og ifølge en af mødedeltagerne Marianne Juul Vestmark, ejer af VESTMARK (www.vestmark.dk), var mødet meget vellykket.

”Inden jeg tog af sted, var jeg virkelig nysgerrig på deres budskab, for jeg vil da gerne vide, hvad vi gør med hackerne og it-sikkerheden. Det er et emne, som hurtigt kan blive komplekst. Det blev det ikke her, da det blev formidlet på en vildt spændende måde. Gert Christiansen, Infowise brugte egne erfaringer, hvor et af budskaberne var at selv den klogeste kan blive snydt. Jeg blev fanget af det,” fortæller Marianne Juul Vestmark.

Deltagerne blev blandt andet klogere på, hvilke problemer som kan opstå, hvis der i en virksomhed er mangel på it-sikkerheden. Derudover blev deltagerne også klogerer på, hvordan man undgår hackerangreb ved eksempelvis at overveje brugen af to-faktor login.

”Det er vigtigt at kende til it-sikkerhed, da alle virksomheder er interessante for hackere, og det er uanset størrelsen på virksomheden. Hackerne går efter at få penge ud af virksomhederne. Så hvis ikke man kender til it-sikkerhed eller tager sine forbehold i forhold til, hvordan man bruger sin firmamail, firmaets computer og passwords, løber man en stor risiko,” fortæller Gert Christensen, løsningsakitekt hos Infowise.

Og i virksomheden VESTMARK og hos medejer Marianne Vestmark er den information meget brugbar.

”Det er kommet meget højere på min prioriteringsliste nu (it-sikkerhed, red.). Det er jo vores eget ansvar, at det hele spiller, men det gider man jo normalt ikke at tænke over, selvom det er meget vigtigt. Jeg troede egentlig, jeg havde styr på det, men det skal jeg have tjekket op på. Jeg ved da i hvert fald nu, at jeg skal have lavet nye passwords til både min firmamail og private mail, så det ikke er den samme kode. Og så ved jeg nu, hvor vigtigt det er, at have backup ud af huset,” siger Marianne Juul Vestmark.

Selvom mødet varede to en halv time, var det bestemt ikke kedeligt. ”Tiden fløj bare af sted, fordi der var så mange gode ting i det,” fortæller Marianne Vestmark.

Mødet blev afholdt af Infowise i samarbejde med Udvikling Assens og Selmer Vin, og efter oplægget var der smagning af portvin.